​ Winkels mogen open op Tweede Kerstdag (column)

Gemeentebelangen Putten wil winkels in Putten de mogelijkheid geven ook op Tweede Kerstdag hun winkeldeuren te openen. Dit naar aanleiding van vragen van een aantal supermarkten en de winkels uit de meubelbranche, die oneerlijke concurrentie ervaren met omliggende plaatsen. 

Niet valt uit te sluiten dat ook andere ondernemers hun winkels op Tweede Kerstdag willen openen.  

Onze motie waarmee het college werd opgeroepen dit te regelen, is in april aangenomen. De SGP en het grootste gedeelte van de fractie van Wij Putten stemde tegen ruimere openingstijden voor winkeliers. De andere partijen in de gemeenteraad stemde wel voor ruimere openingstijden. 

Het college heeft doorgepakt en eind september de Verordening Winkeltijden Putten aangepast zodat de winkels dit jaar al gelijk Tweede Kerstdag open mogen. Ik denk dat onze winkeliers hiermee de ruimte krijgen om te ondernemen. Mede hierdoor werken we samen aan een levendig en gezellig centrum. 
 
Gemeentebelangen Putten schrijft met enige regelmaat een column voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Henk Koornneef, raadslid Gemeentebelangen Putten.