Wethouder Van Nieuwenhuizen zoekt kunstenaar

De gemeente Putten reageert op de ingezonden brief 'Mysterie in Putten; eikels op rotonde' welke gisteren werd gepubliceerd op de website van Puttense Zaken. 

"De gemeente heeft dit kunstwerk niet geplaatst en weet ook niet wie dit wel gedaan heeft", aldus een woordvoerder van de gemeente Putten

Wethouder Sander van Nieuwenhuizen doet een oproep aan de maker(s) en/of plaatser(s) van het kunstwerk om zich bij hem bekend te maken. "De gemeente waardeert het initiatief van deze kunstenaar(s). Eikels en een koekoek, beiden zoeken naar een locatie. De eikels om weer nieuwe bomen te laten groeien en de koekoek zoekt naar een nest om een ei uit te laten broeden. Een rotonde kan dus een geschikte plek voor beiden zijn. Ik ben benieuwd welke betekenis de maker(s) of de plaatser(s) van dit kunstwerk in gedachten hebben. Daarom nodig ik hem/haar/ze graag uit voor een kop koffie of thee, als ze zich bij mij bekendmaken. Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected] of de gemeente gewoon even te bellen. Ook via whatsapp zijn we te bereiken", aldus wethouder Sander van Nieuwenhuizen.


De gemeente heeft de bijgeplaatste tekst verwijderd in verband met de verkeersveiligheid. Het kunstwerk staat vooralsnog op de rotonde.