VVD stelt aanvullende vragen over de aankoop van Huinerenkweg 10

​VVD Putten heeft eerder vragen gesteld aan het college over de aankoop van het vakantiepark aan de Huinerenkweg 10. Dit terrein wordt ingericht voor de opvang van Oekraïners en mogelijk ook voor een aantal statushouders.

Er wordt ruimte gecreëerd voor honderd tot honderdtwintig personen

Het vakantiepark aan de Huinerenkweg 10 is via de Ontwikkelmaatschappij Vitale Vakantieparken in samenwerking met de gemeente Putten aangekocht. Voor de lange termijn wil de gemeente aan de Huinerenkweg 10 een toekomstbestendig recreatiepark creëren.

De VVD heeft nu, ter verduidelijking, aanvullende vragen aan het college gesteld. Volgens de gemeente is de revitalisering en herstructurering van een vakantiepark in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de ondernemer, maar de gemeente reikt in samenwerking met het programma Vitale Vakantieparken wel tools aan richting de ondernemers om te ondersteunen bij het neerzetten van een vitaal recreatief product. “De Huinerenkweg 10 was een klein park, zonder toekomstperspectief. De eigenaar, die op leeftijd was, heeft het te koop gezet als woonlocatie en niet als recreatief product”, aldus het college in de beantwoording van de eerder gestelde vragen. 

Omdat het terrein aan de Huinerenkweg al op 9 juni 2023 is verkocht aan de Ontwikkelmaatschappij Vitale Vakantieparken (OMVV) wil de VVD graag weten bij welke ondernemer dan de verantwoordelijkheid ligt. “Dan is toch de Ontwikkelmaatschappij Vitale Vakantieparken de betreffende ondernemer. Het perceel is aangekocht als woonlocatie. Ook dat vraagt om nadere uitleg”, aldus Albert de Bruin, fractievoorzitter van de VVD.

Ook gaf het college eerder aan dat burgemeester Lambooij, lid van de stuurgroep Vitale Vakantieparken, geen enkele invloed heeft gehad op deze ontwikkeling. “Het programma Vitale Vakantieparken en de Ontwikkelmaatschappij Vitale Vakantieparken zijn zelfstandige entiteiten. De Ontwikkelmaatschappij legt verantwoording af aan haar aandeelhouders, bestaande uit de provincie (50 procent) en elf gemeenten (gezamenlijk 50 procent). De wethouder financiën vertegenwoordigt de gemeente tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders”, zo schreef het college op 9 juli. VVD Putten vraagt hoe het toezicht op de ontwikkelmaatschappij nu geregeld is. “De raad van commissarissen bestaat nu nog maar uit één lid in plaats van drie leden. Het werven van nieuwe leden is ‘on hold’ gezet”, aldus De Bruin.

Ook vraagt de fractie van de VVD om inzage in de brieven die de ontwikkelmaatschappij naar de chaleteigenaren heeft gestuurd.

Lees ook:
Emoties liepen hoog op tijdens drukbezochte informatieavond
Gemeente maakt ruimte vrij voor de opvang van Oekraïners

VVD Putten