“Van jongs af aan, zat ik alleen maar op mijn pony ”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Sinds 2010 zwaait Corine Roordink de scepter bij Bloemtiek Jasmijn, inmiddels alweer acht jaar gevestigd in dat mooie pandje aan de Dorpsstraat 13 in Putten.

Tijd voor vrije tijd… “Van jongs af aan, zat ik alleen maar op mijn pony ”

Bij binnenkomst ruiken klanten altijd onmiddellijk een heerlijke bloemengeur. Corine: “De winkel was eerst achter de Andreaskerk aan de Garderenseweg. Toen dit pand vrijkwam, besloot de eigenaar de winkel te verhuizen en dat heeft goed uitgepakt. Wij hebben hier namelijk veel meer aanloop.” Naast de bloemen verkopen ze bij Jasmijn ook planten en verzorgen ze veel rouwwerk. “Wat erg dankbaar is om te doen.” De meeste kransen bij de razziaherdenking op 2 oktober, komen ook bij Jasmijn vandaan.

Het team bestaat uit zes personen, waaronder eentje fulltime en de rest parttime. Verder zijn ze ook een Fleurop-bloemist. “Elke dag rijdt onze trouwe bezorger de bestellingen rond. Deze meneer is al aardig op leeftijd, maar heeft er veel plezier in. Wij kunnen hem dan ook niet missen! Als de bestellingen te groot of te zwaar zijn gaat er altijd iemand met hem mee.” Op de vraag of die passie voor bloemen er vanaf jongs af aan al inzat, schudt Corine beslist haar hoofd. “Nee, toen zat ik alleen maar op mijn pony.” Pas op het Groenhorstcollege, maakte ze kennis met het vak bloemschikken en was haar interesse gewekt. “Ik heb ook jarenlang bij Pieper gewerkt in de bloemenwinkel annex benzinepomp. Dat was ook heel leuk om te doen.”

Inmiddels is Corine trotse moeder van twee jongens, Thijs van zeven en Lars van vier. “Mijn vrije tijd is geslaagd, als ik voor de jongens thuis het zwembad kan opzetten en wij ’s avonds met elkaar kunnen barbecueën. Mijn man en ik hebben ook kippen, eenden en een boerderijhond. Het is een rottweiler, echt een ontzettend lief beest. En heel handig als je buitenaf woont. Lars en hij zijn dikke vriendjes. Elke ochtend voor vertrek naar school moet Lars altijd even knuffelen en afscheid nemen. Die twee zijn echt gek op elkaar!” Tenslotte hebben ze ook een paard en een pony. “ In de verzorging van deze dieren gaat elke dag veel tijd zitten, maar ik doe het graag. Wij wonen heerlijk in het buitengebied van Putten, waar wij gelukkig alle ruimte hebben om paard te rijden. Zo hoef je toch ook helemaal niet op vakantie?“

Corine is helemaal gelukkig als ze kan gaan rijden met haar paard. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp