Valpreventiecursus ‘In Balans’ gaat weer van start

Elke vier minuten belandt een 65-plusser in het ziekenhuis als gevolg van een val. Belangrijke oorzaken van het vallen, zijn de vermindering van de spierkracht en het evenwichtsgevoel. Hier is iets aan te doen.

Fysiotherapie In Balans Putten, Fysiotherapie Putten en Fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema  houden daarom samen met Putten voor Elkaar de valpreventiecursus ‘In Balans’

Tijdens deze cursus wordt niet geleerd om te vallen, maar juist om dit te voorkomen.

Onder begeleiding van drie ervaren fysiotherapeuten krijgen deelnemers gedurende twaalf weken allerlei oefeningen, testen en informatie over bewegen en evenwicht. Een cursusboek met alle behandelde onderwerpen en thuisoefeningen is inbegrepen.

De valpreventiecursus start op donderdag 19 september, er is plek voor maximaal twaalf deelnemers. Tijdens de cursus worden deelnemers elke dinsdagochtend en donderdagochtend in Stroud aan de Brinkstraat 91 verwacht om 9.45 uur.

De kosten voor de cursus zijn 50 euro en dat is inclusief cursusboek en koffie of thee. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Putten voor Elkaar, telefoonnummer 0341-740051. Vervolgens worden mensen, na opgave, gebeld voor een telefonische intake door één van de betrokken fysiotherapeuten.

Fysiotherapeuten Gerwin, Jos en Rémon verzorgen samen met Anita van Putten voor Elkaar de valpreventiecursus. Foto: Noah Doppenberg