Theater in de raadszaal (column)

In tegenstelling tot de landelijke politiek, is de gemeente politiek in Putten al jaren saai en degelijk. En gelukkig maar. Ik moet er niet aan denken om in een soap terecht te komen zoals in onze buurgemeente Ermelo rond eendenslachterij Duck To Farm. 

Het zou mij niet verbazen als dit de Ermelose belastingbetaler inmiddels miljoenen kost aan advocaatkosten en wachtgeld voor bestuurders die ontslag nemen.

En ik durf de voorspelling wel aan dat de soap in Ermelo nog lang niet ten einde is.

Het is voor mij dan ook even schrikken dat een partij in Putten bewust liegt en de wethouder persoonlijk beschadigd in de hoop kiezers te winnen. Wij Putten beweert dat het uitstel van de renovatie van School Groevenbeek de schuld is van de huidige wethouder Jim van den Hoorn (CDA). Klinkklare onzin want op 4 oktober 2018 heeft de gehele gemeenteraad inclusief Wij Putten gestemd voor uitstel van renovatie. En met een goede reden want in 2018 is gekozen voor een grootschalige renovatie in plaats van een eenvoudige renovatie. Dat koste iets meer tijd om voor te bereiden, maar maakt dat het gebouw dadelijk weer up to date is en tientallen jaren extra mee kan. Groevenbeek heeft destijds ook niet tegen dit besluit geprotesteerd.

Hier wordt dus door Wij Putten bewust en opzettelijk een wethouder beschadigd. Misschien leuk politiek theater. Maar Putten wordt niet beter van dit goedkope populisme. En één ding is zeker, politiek theater leidt tot onrust waar de belastingbetaler uiteindelijk het prijskaartje voor betaald.

Gemeentebelangen Putten schrijft met enige regelmaat een column voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Henk Koornneef, raadslid Gemeentebelangen Putten