Samen wandelen om stil te staan tijdens Walk into the Light

In de Wereld Suïcide Preventie Week van 9 tot en met 15 september 2024 vindt Walk into the Light plaats. Een evenement waarbij op verschillende plaatsen door het hele land wandelingen worden georganiseerd tijdens de zonsopgang om aandacht te vragen voor suïcidaliteit en suïcidepreventie. 

Iedereen die betrokkenheid voelt bij dit onderwerp is van harte welkom om mee te wandelen. Op 10 september vindt Walk into the Light in Harderwijk plaats. Deelname is gratis.

Aandacht en verbondenheid 
Walk into the Light is een wandeling naar het licht toe. We staan stil bij de mensen die door suïcide zijn overleden, geven aandacht aan naasten en nabestaanden van personen met suïcidale gedachten, en aan personen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten. Het doel is om verbondenheid te tonen, bewustzijn te creëren en samen te komen. 

“Samen de weg inslaan van het licht, vanuit het donker. We kunnen alleen wat doen aan suïcidaliteit als we het samen doen.” Koos de Boed, initiatiefnemer Walk into the Light en landelijk coördinator Stichting Suïcide Preventie Centrum.

Wandelroute en ontbijt 
Op dinsdag 10 september start de Walk into the Light in Harderwijk om 6.00 uur op Parkeerplaats P19 Westeinde. We verzamelen hier om samen een route van zo’n vier kilometer te wandelen. Bij zonsopkomst staan we stil. De route loopt onder meer over het Zeepad en is ook geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Na de wandeling is er gelegenheid om gezamenlijk te ontbijten en na te praten in Café De Liefde. Deelname aan de wandeling en het ontbijt is gratis. Voor wie dat nodig heeft of prettig vindt, is er nazorg vanuit het Suïcide Preventie Centrum aanwezig.

Samenwerking lokale organisaties
Walk into the Light is een initiatief van Stichting Suïcide Preventie Centrum en is succesvol dankzij de betrokkenheid en inzet van lokale organisaties en vrijwilligers. In Harderwijk wordt Walk into the Light mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Harderwijk en Stichting Stilgeweest.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en om u aan te melden voor Walk into the Light in Harderwijk gaat u naar www.walkintothelight.nl

Walk into the light