Raadslid Heinen neemt afscheid van de gemeenteraad

​Burgemeester Lambooij ontving afgelopen woensdagavond het bericht dat de heer Jorrit Heinen van de VVD de gemeenteraad gaat verlaten in verband met een verhuizing aan het einde van deze maand.

“Volgens de wet moet je wonen in de gemeente waarvan je raadslid bent. Dat houdt in dat dit uw laatste raadsvergadering is”, aldus Lambooij

“Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 kwam de VVD met drie zetels in de raad. U werd benoemd als raadslid en nam zitting in de commissie ruimte. Uw enthousiaste verhalen over het dorpse karakter van dit dorp zijn mij bijgebleven. U zette zich in voor het behoud van karakteristieke panden. En ook ondernemers liggen u na aan het hart. Ik wil u bedanken voor uw inzet voor de Puttense samenleving. Als ondernemer blijft u aan ons dorp verbonden en in die hoedanigheid zullen we u nog regelmatig tegenkomen.”

Ook Albert de Bruin, fractievoorzitter van de VVD, sprak het vertrekkende raadslid toe. “Ik hou mijn bijdrage kort, want Jorrit is in staat om vrolijk zwaaiend de vergadering vroegtijdig te verlaten als het hem te lang duurt. Overigens mijns inziens ook terecht. Sommige vergaderingen duren echt veel te lang….”, aldus De Bruin. “Jorrit is een van de founding fathers van de huidige VVD Putten. Eind 2020 heeft hij het initiatief genomen om de VVD weer in Putten te laten meedoen aan de verkiezingen. Jorrit blijft wel betrokken bij de VVD in Putten. Onder zijn leiding zullen we ongetwijfeld weer een succesvolle campagne gaan krijgen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2026."

"Jorrit heeft hart voor Putten en als Puttense ondernemer met een fabriek in Putten en nogal wat winkels in binnen- en buitenland heeft hij zijn kennis, betrokkenheid en innemendheid ook ingezet om, via de politiek, Putten een mooier dorp te maken. Jorrit is in staat een visie te maken en daar ook stapsgewijs uitvoering aan te geven. Met zijn visie om bijvoorbeeld op zondag de supermarkten open te stellen of een aansluiting met een rondweg op de A28 met bijbehorend een bedrijventerrein en woningbouw heeft hij al drie raadsleden overtuigd en ook al driekwart van onze dorpsgenoten. Enfin, over de andere zestien raadsleden zal ooit ook het licht gaan schijnen. Wij zijn dankbaar voor zijn inzet.”

Jorrit Heinen gaf aan: “Het kan snel lopen zo ineens. Ik heb het raadslidmaatschap drie jaar met trots mogen vervullen. Mijn intentie is altijd geweest om mijn termijn uit te zitten. Maar veranderingen in mijn privé-omgeving hebben mij doen besluiten om dit conservatieve dorp te verlaten voor Amsterdam. Ik mocht bijdragen aan de oprichting van de VVD met een mooi verkiezingsprogramma. Het leiden van de campagne gaf me misschien wel de meeste energie. Ook de onderhandelingen vond ik bijzonder om mee te mogen maken. We hebben de coalitie niet gehaald en deze teleurstelling moest ik wel even verwerken. Uiteraard hadden we liever aan het roer gestaan. Wel vind ik dat er nog te weinig resultaat wordt gehaald en ik kijk met jaloezie naar onze buurgemeenten. Ik blijf actief in Putten, maar dan in een andere rol. U bent nog niet volledig van mij af.  Ik heb dit ervaren als een leerzame en interessante periode, het was mij een eer en genoegen om als raadslid in uw midden te mogen zijn.”

VVD Putten