Puttense Sem Kraaij (15) geselecteerd voor de FIA motorsportgames

Het karttalent Sem Kraaij (15) uit Putten, die vorig jaar tweede werd bij het NK junior huurkarten, is samen met Daan Kon (16) en Iris de Jong (15) geselecteerd voor de FIA Motorsport Games. Zij zullen in het onderdeel endurance karting, team The Netherlands vertegenwoordigen.

De FIA Motorsport Games worden wel de Olympische Spelen van de motorsport genoemd.

Van 23 tot 27 oktober komen in Valencia alle autosportonderdelen vanaf de Formule 4 tot aan karting in actie. De vorige editie in 2022 deden er 463 atleten mee uit 72 verschillende landen. Het evenement trok toen 45.000 toeschouwers.

Daan, Sem en Iris zullen uitkomen op het onderdeel Karting Endurance. Elk land vaardigt voor dit onderdeel één team af, dat bestaat uit drie rijders. Op woensdag 23 oktober zal de openingsceremonie zijn. De dagen daarop staan in het teken van de technische keuringen, briefing en trainingen.
Op zaterdagochtend 26 oktober is het tijd voor de kwalificatie. Eén van de rijders zal een tijd zetten om de startpositie te bepalen voor de race. Vervolgens zal in de middag de vier uur durende endurance race plaatsvinden. Iedere karter zal ‘stints’ van circa 30 minuten rijden, waarna een rijderswissel plaatsvindt. Na vier uur zal dan duidelijk zijn welke landen het podium op mogen.

Nederlands Kampioenschap en Europees Kampioenschap Sem eindigde vorig jaar als tweede in het juniorenklassement van het Nederlands kampioenschap. Daan, Sem en Iris rijden alle drie voor het talententeam van Den Hartog Racing. Ze komen dit jaar uit op het NK en EK Huurkarten. De afgelopen tijd hebben ze alle drie sterke resultaten laten zien.

Talentenfonds
Om hun droom waar te maken rijden ze veel kilometers en trainen hard. En zijn zij op zoek naar nieuwe sponsors om hun podium droom waar te maken. Het kart trio is ook een crowdfunding gestart via het Yvonne van Gennip talent fonds. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds zet zich in voor kinderen en jongeren met een gesignaleerd talent. Het doel is om deze talenten, met de nodige financiële ondersteuning, te helpen zich optimaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Via het platform ‘Talentboek’, een platform waar aanstormende talenten zelf inkomsten werven om hun ambities waar te maken zijn donaties van harte welkom. Help hen mee naar het podium in Valencia!