​ Parkeren is gratis maar niet kosteloos (column)

Een groep enthousiaste inwoners heeft de handschoen opgepakt om ook in Putten deelauto’s te krijgen. Ik vind het een goed initiatief. Voor mijzelf zie ik mogelijkheden om onze tweede auto weg te doen. 

Met die tweede auto rij ik minder dan 2000 kilometer per jaar

Eigenlijk zonde van het geld om daar 200 euro per maand voor te betalen. Dus mij zelf aangemeld bij de website www.onzeauto.com/samenslimrijden/putten.

Politiek vind ik het ook interessant. Want naast dat minder auto’s goed zijn voor het milieu, meer fietsen gezond is en er meer plek overblijft voor groen en spelen, bespaart het ook geld. Bij een nieuwbouwproject, ook voor jongeren, zit een parkeerplek. En links- of rechtsom wordt deze verrekend in de nieuwbouwprijs, ook als er op straat wordt geparkeerd. Voor een eengezinswoning is die 10 tot 20 duizend euro niet zo’n probleem. Maar voor een starter best een groot bedrag.

Zo lang Gemeentebelangen Putten in de coalitie zit, met Sander van Nieuwenhuizen als wethouder mobiliteit, zorgen we er voor dat parkeren gratis blijft in Putten. Maar wel goed om te bedenken dat parkeren gratis is, maar dat die parkeerplaatsen niet kosteloos zijn. Reden om inwoners die weinig autorijden of een tweede auto weinig gebruiken, te verleiden om gebruik te maken van een deelauto. Dus als u interesse heeft, sluit u aan bij dit initiatief voor deelauto’s.

Gemeentebelangen Putten schrijft met enige regelmaat een column voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Henk Koornneef, raadslid Gemeentebelangen Putten