Onjuist nieuws verspreiden zorgt voor onrust (column)

​Bijzonder storend vond ik het dat, tijdens de afgelopen vakantieperiode, onjuist nieuws werd verspreid. In de column van de VVD op 23 juli werd aangegeven dat we, bij terugkomst van onze vakantie, zouden ontdekken dat er besloten was dat er een asielzoekerscentrum in Putten zou komen.

Overleg en inspraak zou dan niet meer mogelijk zijn. Onzin dus!  

Diezelfde VVD toetert in weer een andere column dat ze een industrieterrein willen langs de A28 en dat Puttense bedrijven noodgedwongen moeten vertrekken naar andere gemeenten, omdat er ruimte te kort zou zijn. Ook weer onzin! Over enige tijd is er voldoende ruimte en hebben bedrijven meer mogelijkheden. We zijn er juist voor onze Puttense bedrijven. En als een bedrijf te groot wordt voor Putten, dan blijft het een vrije keuze om het bedrijf elders voor te zetten. Het samen met Ermelo volbouwen van de weilanden langs de A28 om hier grote internationale bedrijven te laten vestigen lijkt mij onwenselijk. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat de medewerkers van die bedrijven ook in Putten willen wonen. Dat levert dan meer arbeidsmigranten op, terwijl we in Putten al moeite hebben om onze eigen bevolking van onderdak te voorzien. Putten is een dorp en Gemeentebelangen Putten wil dat dit ook zo blijft!

Einde vakantieperiode, betekent ook einde vakantieperiode voor de gemeenteraad. De nieuwe plannen liggen al klaar en worden tijdens de komende commissievergaderingen besproken en daarna door de gemeenteraad vastgesteld. Denk hierbij aan het huisvestingsplan voor onze schoolgebouwen of hoe we onze buitenruimte willen inrichten en onderhouden. Maar ook de rondweg die nodig is voor woonwijk Halvinkhuizen en de derde sporthal die we echt nodig hebben in Putten. Zomaar wat onderwerpen die belangrijk zijn voor ons dorp. En er wordt al lang gepraat over het bestemmingsplan voor de woonwijk Halvinkhuizen. Wat mij betreft gaat de gemeenteraad hier dit jaar nog een besluit over nemen en gaan we verder met het bouwen van betaalbare woningen.

Over al deze onderwerpen kunt u meepraten, ook met de fractie van Gemeentebelangen Putten! Kom gerust eens langs of neem contact met ons op via het emailadres [email protected]. Van harte aanbevolen!
 
Gemeentebelangen Putten schrijft met enige regelmaat een column voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Robin Hoogendijk, fractievoorzitter Gemeentebelangen Putten.