​“Ondanks tegenslagen zou ik het zo weer opnieuw doen!”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Als er bij de naam van sportschool Move More Clubs in Putten niet meteen een belletje gaat rinkelen, dan kan dat kloppen. Het is sinds kort de nieuwe naam van Wellness Centre Putten aan de Midden Engweg 31-33.

Tijd voor vrije tijd… “Ondanks tegenslagen zou ik het zo weer opnieuw doen!”

Met nog steeds hetzelfde, maar van binnen geheel gemoderniseerde, pand met nog steeds dezelfde eigenaar: Timon Gakes. “Je moet als sportschool continu evalueren en vernieuwen, jezelf verbeteren, zorgen dat je als locatie aantrekkelijk blijft en meegaan met de markt. Daarom zijn wij rond november van dit jaar 24/7 open voor wie dat wil.”

Move More Clubs is een actieve sportschool, met vijfentwintig medewerkers. Als enige in Putten bieden zij de Milon Circle, waar je de apparaten met een pasje op je eigen niveau kunt aanpassen, zodat iedereen veilig kan sporten. Ze doen elk jaar mee aan de Puttense Sportmarathon en hebben sinds vijf jaar de enorme organisatie op zich genomen van de steeds populairder wordende Duo Marathon. Ook hebben ze een heuse goeroe aan de sportschool verbonden op het gebied van judo, met een zogenoemde ‘zesde dan’. Timon: “Ik heb zelf de tweede dan en ga op voor de derde, maar het is maar net hoeveel examens je wilt doen. Ik heb er bijvoorbeeld de afgelopen twintig jaar gewoon geen tijd voor gehad.”

De passie voor judo zat er bij hem al jong in. “Als jongetje van zes jaar zat ik op judoles bij meneer Iedema in Harderwijk. Ik had als droom om ooit op zijn plek te mogen staan. Die droom is gelukkig werkelijkheid geworden, want naast mijn sportschool geef ik ook een paar uur judoles in Harderwijk. Onlangs was ik voor een vriendschappelijk ‘open mat’ toernooi in Duitsland en had ik alle vijf partijen gewonnen. Zo kun je het wel een beetje bijhouden. Als ik het allemaal overnieuw zou moeten doen, dan zou ik het ondanks alle tegenslagen, zoals bijvoorbeeld de economische crisis in 2009 of die twee Corona-jaren, zo weer doen. Het is ook zo ontzettend leuk om te doen. Zoveel mensen zitten hier in verandertrajecten qua gezondheid of gewicht en het is mooi om dit van dichtbij mee te mogen maken en hier een bijdrage aan te mogen leveren.”
 
Timon in zijn element; in judopak in zijn sportschool. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp