Koop snel een ticket en zet Putten op z'n Kop

​Nog even en dan is het zover, de tweede editie van het zeer succesvolle Foute Pakjes Feest, met niemand minder dan Outsiders en Tino Martin, komt er weer aan.

Toen de mannen achter Putten4Events vorig jaar bekend maakten dat zij een festival gingen organiseren, waren de kaarten al snel uitverkocht.

2500 bezoekers, compleet fout verkleed, vierden de geboorte van Puttens nieuwste feestje! Maar dat ging niet zonder slag of stoot en ook de komende editie voor 23 november was niet geheel vanzelfsprekend. Want waar gefeest wordt, wordt ook nagepraat en dat ging in de Puttense tamtam niet altijd even positief.

Op de vraag hoe Jeroen van Eck en Remco van Soest terugkijken op de eerste editie van Foute Pakjes Festival geven ze aan: “Perfect was het zeker niet. En daar zijn we ons ook heel bewust van geweest. Het organiseren van een feest op deze schaal is niet niks. Voor de eerste editie hebben we wat keuzes moeten maken om de financiële risico’s binnen de perken te houden. Toen we uitspraken dat we op een gegeven moment ver over de 100.000 euro aan kosten zaten, moesten we wel een keertje extra slikken hoor. Geen idee of mensen zich hiervan bewust zijn, maar het organiseren van een event is geen rozengeur en maneschijn. Het is vooral heel goed plannen en dan met name financieel. Misschien moet je zelfs ook wel een klein beetje gek zijn om zoiets te doen. En dat zijn we ook wel”, lachen de mannen. “Al hebben we de mensen die dicht bij ons staan ook wel wat slapeloze nachten bezorgt gedurende de voorbereidingen. Helaas hebben we voor de eerste editie keuzes moeten maken die achteraf niet slim waren. Het feit dat de bezoekers buiten in de kou stonden, zien wij als de grootste flater. Maar ook de lange wachtrijen bij de toiletten waren niet goed. Terwijl we juist een schoonmaakbedrijf hadden ingehuurd om te voorkomen dat het een bende zou worden. Maar helaas pakte dat allemaal niet zo goed uit. En zo waren er echt nog wel meerdere dingen. We kijken echt wel kritisch naar onszelf.”

Op de vraag wat Remco en Jeroen anders zouden doen als ze het over mochten doen reageren ze: “Ik denk dat we dan de editie van afgelopen april niet hadden gedaan. Met dat feest zijn we voor tienduizenden euro’s de mist in gegaan. Dus alle mensen die denken dat we een goudmijn te pakken hebben met die feesten en dat we het daarom organiseren hebben het mis. Niet om te klagen, want ondernemen betekent ook risico’s nemen en vooral niet huilen als het een keer misgaat. Maar wat het dan wel lastig maakt is dat er een beeld is dat we ervan op vakantie kunnen en er dikke auto’s van kunnen rijden. Toch hebben we besloten het nog een keer te proberen. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze toch.”

Jeroen vervolgt: “Remco en ik trekken dan wel de kar en nemen de risico’s, maar al onze vrijwilligers voelen zich erbij betrokken en helpen waar mogelijk. En dat was voor ons de reden om wel door te gaan. Want de wijze waarop het feest mensen bij elkaar brengt geeft wel een energieboost. Het idee dat we 23 november weer mogen met z’n allen, geeft een waanzinnig gevoel.”

Maar wat Jeroen en Remco wel opvalt is dat de helft van de inmiddels verkochte kaarten inwoners uit Putten zijn. “En dat heeft vooral te maken met de tamtam die om het feest heen hangt, merken we. Bij de vorige editie hebben we kaarten beschikbaar gesteld voor een goed doel. Om te veilen, zodat de opbrengst volledig naar het goede doel zou gaan. Dat had maar zo eens 3500 euro kunnen zijn. Maar de kaarten zijn helaas niet geveild, zoals bedoeld was, maar uitgedeeld bij een hapje en een drankje. En dat verhaal is een eigen leven gaan leiden. Helaas zijn er veel mensen die wachten tot de kaarten weer ‘weggegeven’ worden. Maar dat is niet het geval en gaat dan ook niet gebeuren.”

Remco geeft aan: “De voorbereidingen lopen goed, echter is het gewoon wel echt heel erg spannend. Het verlies wat we gemaakt hebben, trekken we niet meer recht. Dat weten we inmiddels al. Maar of de toekomst van een eigen Puttens feest zeker is, kunnen we nog niet zeggen. Wel dat er een feest aankomt op 23 november. Dat is een feit. En daarvoor trekken we ook weer, net als bij de vorige edities, alles uit de kast om iedereen een topavond te bezorgen!”

“Uniek aan dit feest is het feit dat iedereen verkleed komt. Dar zorgt ervoor dat je direct een eenheid hebt. Ook artiesten als Tino Martin en Outsiders dragen natuurlijk bij aan het succes. Dus koop vooral allemaal een kaartje, want feestjes moeten we vieren met elkaar. In de shop hebben we ook nog enkele groepskaarten beschikbaar tegen hele scherpe prijzen. Koop snel een ticket op www.puttenopznkop.nl en bouw samen met ons en de hele crew, achter de tweede editie van het Foute Pakjes Festival, een megafeestje.”