​“Ik heb gewoon ontzettend leuk werk!”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp  - De enthousiaste Esther Schipper heeft drie taken bij Welzijn Putten. Naast Coördinator Geheugensteunpunten is zij ook Projectleider Verschilmakers en speelt nog een kleine rol bij de maatschappelijke begeleiding van statushouders.

Tijd voor vrije tijd… “Ik heb gewoon ontzettend leuk werk!”         

Esther: “Ik heb gewoon ontzettend leuk werk! Ik houd van mensen en dan gaat het gewoon vanzelf. Ik heb ook wel levenservaring waar ik uit kan putten. Daardoor kan ik gelukkig goed relativeren.” De nadruk ligt momenteel bij de Geheugensteunpunten, want daar is veel behoefte aan, merkt Esther. “Een haperend brein komt vaak om de hoek kijken bij ouderen. Dan gaat alles te snel om bij te benen en kan het fijn zijn om op een rustige plek met anderen in contact te komen die hetzelfde ervaren. Zo hebben wij elke dinsdag een gezellige ochtend (van 10.00 uur tot 12.00 uur) in Inloophuis ’t Hart van Putten aan de Molenweg en zijn we ook gestart met elke vrijdag (van 10.00 uur tot 12.00 uur)  een inloopochtend bij tennisvereniging ’t Laakhuisje.” 
 
Inloop 
Het doel van Esther Schipper is om uiteindelijk drie tot vijf inlooplocaties te hebben, die passen bij het door de gemeente Putten verworven predicaat ‘Dementievriendelijke gemeente’. Hierbij gaat het om laagdrempelige gezellige ochtenden waar de bezoeker centraal staat en inbreng heeft, maar waar ook hun mantelzorgers welkom zijn. Esther: “Vaak denken mensen dat het hierbij gaat om ouderen in hun laatste fase, maar er zitten nog zoveel fases tussen, waarin nog veel kan. Met dus zo nu en dan dat haperende brein…. De basis blijft gewoon gezellig koffiedrinken met elkaar, een luisterend oor, een wandeling maken of een andere activiteit. Alles mag en niets moet. Daardoor krijgen ze hopelijk dat gezellige huiskamer-gevoel, waarbij je jezelf kunt zijn en waar je op waarde wordt geschat.”  
 
Vrije tijd 
Naast deze regelbaan is ze ook druk in haar vrije tijd. “Mijn gezin, familie en labradoedel Otis komen absoluut op één. Daarnaast hebben wij een groot vrienden-netwerk, waarmee wij vaak afspreken. Ik houd namelijk erg van koken en lekker eten! Verder game ik graag op de Playstation of speel een bordspelletje.” Voor Esther geen kringverjaardagen. “Voor ons bestaan feesten vooral uit lekker eten en muziek maken. Mijn man drumt, mijn zoon speelt basgitaar en ik kan genieten van zingen en pianospelen. Allemaal op gevoel, want ik kan geen noot lezen!” Vroeger was Esther zangcoach en is nog steeds gek op jazz, blues en oude soul. ”Mijn droom is, om zelf iets te componeren voor de piano. Maar dan moet het qua werkzaamheden eerst maar eens wat rustiger worden…”
 
“Ik ben best muzikaal, maar kan geen noot lezen!” Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp