​“Ik ga echt nooit met tegenzin naar mijn werk”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Marieke van den Brink-Schuit is niet zomaar een schoonheidsspecialiste. Met een HBO-geaccrediteerde opleiding op zak, is zij nu medisch schoonheidsspecialiste® met haar eigen Huidpraktijk aan de Prins Hendrikweg 42.

Tijd voor vrije tijd… “Ik ga echt nooit met tegenzin naar mijn werk”

”Ik ben in 2000 begonnen als leidinggevende in de beautysalon bij De Klepperman in Hoevelaken, maar miste het eigen ondernemerschap. Toen ik in 2005 in verwachting was van mijn oudste zoon was het een mooi moment om een eigen praktijk te beginnen. In Putten was toentertijd geen huis te krijgen en al onze vrienden verhuisden ook naar Nijkerk.”

Maar uiteindelijk is deze geboren en getogen Puttense met man, twee zonen en later ook hond Bob en poes in Putten komen wonen met een praktijk aan huis. “Mijn man Ron heeft een eigen bouwbedrijf, dus hij heeft de praktijkruimte zelf gebouwd. Nu de kinderen groter zijn, heb ik weer meer tijd voor de salon. Vooral door de Corona-periode ging ik mij afvragen, wat ik nou echt wilde en ben mij toen gaan specialiseren als medisch schoonheidsspecialiste®. Denk hierbij aan medische camouflage of het verwijderen van rode adertjes of pigmentvlekken. En zit je bijvoorbeeld in een chemotraject, dan zijn de producten in de salon veilig te gebruiken.”

“Mijn werk is mijn hobby en ik ga echt nooit met tegenzin naar mijn werk. Ik vind het zo ontzettend leuk om te doen! Ik werk ongeveer tweeëndertig uur per week en heb zo nu en dan een vrije ochtend of middag. Maar eigenlijk ben ik dan nog met de praktijk bezig, want ik ben heel perfectionistisch. Mijn favoriete manier van ontspanning is toch wel Rummikub spelen. Met Ron en/of de jongens. Verder zijn wij niet zulke vakantiegangers en zijn dan ook graag thuis. Met de barbecue aan; daar kunnen wij erg van genieten. We hebben onlangs nog een kano gekocht, maar die moet nog wel een beetje opgeknapt worden. Ook brengen wij veel tijd door met onze lieve hond Bob. Het is echt een goedzak en wij zijn allemaal dol op hem.”

Alleen voor de foto mocht Bob heel eventjes in de salon. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp