​“Ik blijk gewoon een enorme natuur-fanaat te zijn!”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Op 1 juni 2024 is André van Zoeren alweer tien jaar bedrijfsleider van Stroud, een plek van en voor Puttenaren.

Tijd voor vrije tijd… “Ik blijk gewoon een enorme natuur-fanaat te zijn!”

André: “Stichting Stroud biedt plaats aan heel veel verschillende groeperingen, vergaderingen, optredens, lezingen en activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan grote organisaties als Putten voor Elkaar of Theater Stroud. Maar wij bieden ook plaats aan de Evangelische Gemeente, Buurtbemiddeling, Veluwe FM, een shantykoor, de fanfare en we zijn natuurlijk ook stembureau. Vrij onbekend is dat er in onze kelder kledingverkoop is voor SOS Kinderdorpen. Daarnaast start vanaf september natuurlijk het Filmhuis. En voor al die mensen achter de verschillende organisaties, het zijn er natuurlijk nog veel meer, ben ik het aanspreekpunt.”

Samen met zijn vrouw Anja, die tevens de administratie doet, en hun team zorgen zij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Ook willen zij regelmatig iets nieuws bedenken. Zo is Stroud Live ontstaan, wat staat voor ‘iets leuks organiseren’. André: “Wij proberen dit twee keer per jaar te doen. Denk bijvoorbeeld aan de Shanty-avond of het dansfeest ‘Goud van Stroud’. En voor komend najaar zijn wij al bezig met de voorbereidingen voor een Open Podium.”

Door al die drukte op zijn werk, kiest André in zijn vrije tijd graag voor de rust en de ruimte van de natuur. “Ik heb dat nodig en leer het steeds meer te waarderen. Ik blijk gewoon een enorme natuur-fanaat te zijn! Vaak word ik vroeg wakker en dan hoor ik buiten de vogels tekeer gaan. Ik kan dan niet wachten om op mijn vrije dag in de Arkemheensepolder te gaan wandelen. Ik ben geen vogelaar die met zijn verrekijker in het gras gaat liggen, hoor. Maar ik kan van die uitgestrekte natuur met vergezichten en vogels wel erg blij worden. Ook maken Anja en ik graag samen lange wandeltochten. Liever niet georganiseerd en weg van de massa. Daarom gaan wij graag naar Ierland, Schotland of Oostenrijk. Rugzakje mee en de ruige natuur in; heerlijk!”

Maar André vindt Nederland tenslotte ook ontzettend mooi als wandelbestemming. “Dan gaan we bijvoorbeeld naar de Achterhoek of Limburg. Want in het westen of in Amsterdam zul je ons niet snel tegenkomen.”

André in zijn element; weidse natuur om in te wandelen. Foto: eigen foto