Het thema van het Alzheimer Trefpunt is deze maand ‘wat na de diagnose?’

​Het Alzheimer Trefpunt is een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen/dementie, mantelzorgers en familieleden, belangstellenden en professionals. Het biedt informatie over diverse thema’s, gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen.

Een plek om lotgenoten te ontmoeten

Het Alzheimer Trefpunt Putten wordt maandelijks op de tweede dinsdag van de maand gehouden in De Aker, zaal Oldenaller.

Het thema voor dinsdag 8 oktober is ‘wat na de diagnose?’. Gastsprekers zijn Elise de Boer (Icare) en Esther Schipper (Putten voor Elkaar). Elise de Boer volgt mensen met dementie en hun naasten op de voet, kijkt met hen vooruit, biedt een luisterend oor en weet de weg in het woud van professionele instellingen en organisaties in de regio. Ook bemiddelt zij bij het regelen van (vrijwillige) hulp en helpt bij het maken van lastige keuzes. 

Esther Schipper vertelt deze avond wat er mogelijk is, ook als er nog geen indicatie is.

De avond begint om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Het duurt tot ongeveer 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Belangstellenden kunnen binnenlopen. Er is een informatiestand aanwezig van Alzheimer Nederland waar belangstellenden met al hun vragen terecht kunnen. Er zijn ook diverse boeken over het thema Alzheimer te vinden op de informatietafel. Iedereen is van harte welkom.