​Gemeente Putten zoekt nabestaanden van razziaslachtoffers

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de razzia van 1 en 2 oktober 1944 plaatsvond. De gemeente Putten werkt aan een programma om deze gebeurtenis te herdenken. Eén van de onderdelen is een bijeenkomst op woensdag 2 oktober 2024 om 16.00 uur in het gemeentehuis.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor nabestaanden van razziaslachtoffers

Aan nabestaanden wordt gevraagd zich uiterlijk 15 september aan te melden. Het doel van de bijeenkomst is een informele ontmoeting tussen de nabestaanden. Bij de 65-, 70- en 75-jarige herdenking werd deze bijeenkomst door de nabestaanden erg gewaardeerd. Aansluitend vindt er een formele herdenkingsbijeenkomst plaats in de Oude Kerk. Ook hieraan kunnen nabestaanden deelnemen. Evenals aan de stille tocht naar het monument ‘De Vrouw van Putten’. Daar vindt de jaarlijkse formele plechtigheid plaats in de vorm van kransleggingen.

Nabestaanden kunnen zich tot en met 15 september aanmelden
Bij aanmelding kunnen nabestaanden aangeven welke onderdelen van het programma zij willen bijwonen. Nabestaanden die begeleiding nodig hebben kunnen samen met een familielid of zorgverlener komen. Aanmelden gaat bij voorkeur via de website van de gemeente www.putten.nl/nabestaanden. Bellen naar de gemeente kan ook via telefoonnummer 0341- 359611. Een medewerker van de Servicebalie helpt met het invullen van het aanmeldformulier.

 Vanwege de privacywetgeving zijn niet alle nabestaanden bekend bij de gemeente. Daarom vraagt de gemeente aan nabestaanden om zich (opnieuw) te melden. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor de razziaherdenking 2024.
 
Volledig programma razziaherdenking in september bekend

Halverwege september maakt de gemeente Putten het volledige programma en praktische informatie over de razziaherdenking bekend. Houd hiervoor de website www.putten.nl/razzia in de gaten.