Gemeente, huisartsen en Putten voor Elkaar versterken samenwerking

Gemeente Putten, huisartsen en Putten voor Elkaar hebben op gisteren (woensdag 3 juli) hun samenwerking versterkt met een nieuwe samenwerkingsagenda. Deze agenda focust op betere zorg en welzijn voor inwoners in de gemeente Putten.

De vertegenwoordigers van de gemeente Putten, huisartsen en Putten voor Elkaar ondertekenden een nieuwe samenwerkingsagenda

Wethouder Jim van den Hoorn sprak zijn tevredenheid uit over de samenwerking en benadrukte het belang van een integrale aanpak voor de toekomst.

Belangrijke onderwerpen in de agenda zijn samenwerking, jeugdhulp en ouderenzorg. In de agenda wordt het belang van nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen benadrukt. Dit moet zorg- en welzijnsdiensten efficiënter en effectiever maken. Een voorbeeld is Welzijn op Recept, waarbij huisartsen doorverwijzen naar het welzijnsaanbod in Putten. Dat de verbinding tussen huisartsen, Gemeente Putten en Putten voor Elkaar met deze agenda verbeterd is, maakt de partijen trots.

Ook richt de agenda zich op het aanpakken van knelpunten in de jeugdzorg en het financieel houdbaar maken van het jeugdzorgstelsel. Een manier is door laagdrempelige lichte GGZ-ondersteuning aan te bieden via de huisartsen. Tevens krijgt Nederland te maken met een groeiende groep ouderen. Dit zorgt voor meer uitdagingen zoals dementie, extra ondersteuningsvragen en mantelzorg. Gemeente Putten, huisartsen en Putten voor Elkaar werken samen aan oplossingen voor deze vraagstukken.

Met deze samenwerkingsagenda willen de partijen de samenwerking verder intensiveren. Hierdoor kunnen zij beter inspelen op de behoeften van inwoners en de best mogelijke zorg en ondersteuning bieden.

Gemeente Putten, huisartsen en Putten voor Elkaar versterken samenwerking door de ondertekening van een nieuwe samenwerkingsagenda. Foto: Eigen foto