​“Dit is zo leuk; dit had ik tien jaar eerder moeten doen!”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Eigenlijk kan iedereen een afspraak maken bij Kapsalon Sandra ook al is zij gevestigd in woonzorgcentrum Elim aan de Engweg 46. Sinds 1 februari 2024 zwaait Sandra van de Biezen hier de scepter over haar salon.

Tijd voor vrije tijd… “Dit is zo leuk; dit had ik tien jaar eerder moeten doen!”

“Ik ben al zesendertig jaar kapster, maar heb nog nooit in Putten gewerkt. Het is heerlijk om zo dicht bij huis te werken.” Er kwamen veel reacties op de oproep die Elim had geplaatst op Facebook. Maar Sandra was de eerste die op gesprek mocht komen, waarna het gelijk rond was. “Je moet bedenken dat bij die jonge meiden, watergolf en permanent zetten geen dagelijkse kost is. Ik ben mijn loopbaan ermee begonnen en die ervaring kan ik nu goed gebruiken.”

Met bewoners, personeel, vrijwilligers en dus ook steeds meer omwonenden als klanten is Sandra vijf dagen per week in touw. “Er goed uitzien is voor iedereen belangrijk, maar ook juist voor mensen met een afnemende gezondheid. Zo kan ik gelukkig veel betekenen voor Elim en haar 53 bewoners. Iedereen hier gaat ook zo liefdevol met de mensen om. Het is dan ook zo ontzettend leuk en dankbaar werk. Ik had dit tien jaar eerder moeten doen!” Sandra heeft tweeëntwintig jaar in Amersfoort en later in Maarn gewerkt. In die laatste plaats heeft zij samen met een collega een eigen kapsalon opgezet. Maar de reistijd brak haar helaas op.

In haar vrije weekenden is Sandra vaak te vinden op het voetbalveld. “Ik heb een enorme passie voor voetbal. Vroeger ging ik vaak met mijn vader voetbalwedstrijden kijken. Mijn zoon voetbalde vanaf zijn vijfde jaar bij Rood-Wit en mijn huidige partner is daar keeperstrainer. Inmiddels is mijn zoon vierentwintig en heeft een transfer gemaakt naar de Valleivogels in Scherpenzeel. De thuiswedstrijden probeer ik te kijken. Daarnaast heb ik ook nog een bonusdochter, maar die is meer geïnteresseerd in toegepaste psychologie.”

Sandra doet ook aan krachttraining. “Niet een hobby, maar het moet van mijzelf.” Afgelopen zomer moest ze helaas de kapsalon even sluiten om op vakantie te gaan. “Heerlijk met de camper drie weken door Europa getrokken. Sinds februari had ik geen vrij genomen, dus dit moest wel. Maar een dag na thuiskomst stond ik alweer in de salon.”

Voetbal loopt als een rode draad door Sandra’s leven. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp