​Burgemeester Lambooij onthult stoeptegel 'Ik laad Accuraat'

Sinds gisteren is er een speciale tegel, in de vorm van een sticker, te vinden op het plein voor het gemeentehuis. Op de tegel staat te lezen ‘je e-bike accu kan niet tegen een stootje’.

De tegel werd onthuld door burgemeester Lambooij

Deze onthulling  was de start van de campagne ‘Ik Laad Accuraat’, die inwoners bewust maakt van het veilig laden van e-bikes en e-scooters.

‘Ik Laad Accuraat’ is een landelijke campagne in samenwerking met BOVAG, de RAI Vereniging (Rijwiel en Automobiel Industrie) en de Veiligheidsregio’s Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) en Brabant-Zuidoost (VRBZO). De campagne ‘Ik Laad Accuraat’ heeft als doel om brandincidenten te voorkomen die ontstaan door het onveilig laden van e-bike en e-scooter accu’s. Met de groeiende populariteit van deze vervoermiddelen stijgt ook het aantal brandhaarden.. Door veilig te laden, kunnen eigenaren van een e-bike of een e-scooter bijdragen aan het veiliger maken van de omgeving. 

Burgemeester Lambooij sluit zich aan bij deze belangrijke boodschap om ongelukken te voorkomen. Op de website www.iklaadaccuraat.nl staan tien tips om de e-bike of e-scooter veilig en verantwoord op te laden en schade te voorkomen.