Betsy’s favoriete boek heet: Dromen Durven Doen

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Detruienwinkel.nl aan de Dorpsstraat in Putten is een speciaalzaak voor kleding gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen, zoals wol, katoen, linnen en alpaca.

Tijd voor vrije tijd… “Betsy’s favoriete boek heet: Dromen Durven Doen”

Maar daarnaast zijn er ook sokken, breigaren, bolletjes wol, tassen en sieraden te vinden.

Voor de vriendelijke eigenaar Betsy Verduijn nam haar leven dertien jaar geleden een positieve wending na het lezen van een boek van Ben Tiggelaar. Betsy: “De titel van dat boek was ‘Dromen Durven Doen’. Toen is het idee voor een webshop ontstaan en ben ik het gewoon gaan doen. Ik wilde vroeger eigenlijk altijd al een winkel beginnen, maar kwam terecht als managementassistent in verschillende banen. Die webshop deed ik naast mijn baan, maar dat stopte opeens. Na een jaar enthousiast solliciteren, kwam ik maar tot één conclusie. Ik ga fulltime de winkel doen. En dat was een goede keuze.”

Betsy heeft altijd al interesse gehad voor natuurlijke materialen. “Vroeger zat ik vaak naast mijn oma te breien. Daarnaast werk ik al jaren met wol. Ik was altijd al aan het spinnen, verven (met natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld uienschillen) of vilten. Als je snel kunt breien, kun je in vijf weken een trui af hebben. Als je ergens lang aan werkt, waardeer je dat des te meer en doe je die trui niet snel meer weg. Daardoor is breien ook heel duurzaam.”

Gelukkig kan Betsy ook tijd vrijmaken voor andere interesses. Haar ogen gaan stralen als ze vertelt over haar passie voor zingen bij het Ermelose popkoor Ermelodie. Ook heeft ze hond Juultje, waardoor ze ‘verplicht moet wandelen’ en doet ze aan yoga ‘om de fysiotherapeut buiten de deur te houden’. Van tuinieren wordt ze ook blij en vooral van het principe: stenen eruit, planten erin. “En dan let ik vooral op planten die goed zijn voor vlinders en bijen.” Maar zelf blijft ze ook een bezige bij. Want naast haar kledingwebshop is ze er ook nog eentje begonnen voor haar brei- en haakgaren en sinds kort heeft ze een nieuwe webshop geopend voor sokkengaren. Gelukkig kan ze bij drukte of in nood een beroep op iemand doen. Maar verder doet ze alles gewoon zelf…

Betsy loopt vaak met zelfgemaakte shawls en hond Juultje. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp