Activiteiten Putten voor Elkaar

Putten voor Elkaar zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Agenda Putten voor Elkaar

Koffiekan in 't Hart van Putten
In ’t Hart van Putten aan de Molenweg 2 is er op zaterdag 6 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur Koffiekan. Wim Menting komt vertellen over de jeugddetentie en gunt belangstellenden een inkijkje in een onbekende wereld. Aanvankelijk werkte Wim op een 'gewone' school. Daarna gaf hij jarenlang les aan jongeren die (van rijkswege) opgesloten zitten. Voor wie daar méér over wil weten is dit een uitgelezen kans, want Wim weet veel te vertellen. Bovendien als vanouds gezellig bijpraten met andere Puttenaren. Iedereen is van harte welkom. Mensen die niet zelf naar het inloophuis kunnen komen kunnen tot 4 juli op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur bellen met Putten voor Elkaar 0341-740051 en een afspraak maken voor het vervoer door vrijwilligers van en naar ’t Hart van Putten. Vervoer (heen en terug) binnen de bebouwde kom kost 1 euro en buiten de bebouwde kom, maar binnen de gemeentegrenzen, kost 1,50 euro.

Bingo bij Putten voor Elkaar op 12 juli 2024!
Het bingospel is een gezellig moment van samenzijn en met tegelijkertijd kans op erg leuke en lekkere prijzen. Op 12 juli 2024 gaat de zaal voor de bingo open om 13.30 uur. Voorafgaand is er de mogelijkheid om alvast een kopje koffie of thee te drinken en de gezelligheid op te zoeken. Om 14.00 uur gaan de ballen rollen. Tussendoor wordt er een pauze ingelast en rond half vijf is de bingo, naar verwachting, afgelopen. Iedereen is van harte welkom bij Putten voor Elkaar aan de Brinkstraat 91 in Putten.

'Actief, ontspan en ontmoet' avond voor 40 tot 65 jarigen
Op 8 juli is er weer een ‘actief, ontspan en ontmoet’ avond. De avond begint om 19.00 uur met voor wie wil een wandeling van maximaal 30 minuten en daarna een drankje in de brasserie van woonzorgcentrum De Schouw. Hier is er mogelijkheid om een spel te spelen en te kletsen met elkaar. Ook voor mensen die niet mee willen of kunnen wandelen. Deze activiteit is voor mensen tussen de 40 en 65 jaar, elke maandagavond. Degene die jonger of ouder zijn of niet op maandagavond kunnen, maar wel interesse hebben, kunnen mailen om te kijken wat er dan mogelijk is. Verzamelen bij De Schouw aan het Schouwplein 27 in Putten. Aanmelden of meer informatie kan via telefoonnummer 0341-740051, stuur een mail naar [email protected] of kijk op de website www.puttenvoorelkaar.nl.

Cursus omgaan met geld
Voor volwassenen die het lastig vinden om overzicht te houden in hun geldzaken organiseert Putten voor Elkaar een cursus “Omgaan met geld”. In vier bijeenkomsten krijgen deelnemers inzicht welke inkomsten en uitgaven er zijn, hoe ze een goede administratie kunnen bijhouden en wordt er een budgetplan gemaakt. Met dit inzicht wordt er samen gekeken of er bespaard kan worden en krijgen de deelnemers veel andere tips. Aanmelden of meer informatie inwinnen kan via [email protected] of bel naar 0341-740051.

Geheugensteunpunt Putten
Mensen die geheugen problemen ervaren of mogelijk beginnende dementie hebben en hun mantelzorgers zijn van harte welkom bij één van de geheugensteunpunten in Putten. 
                                              
  • Elke dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Inloophuis ’t Hart van Putten aan de Molenweg 2A
  • Elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Laakhuisje aan de Laak 2B.
Neem voor meer info contact op met: Putten voor elkaar via info@puttenvoorelkaar of bel met 0341-740051

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café. Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Wanneer belangstellenden er zeker van willen zijn dat ze niet hoeven te wachten maak dan een afspraak door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en vraag om een afspraak met het Financieel Café Putten. Ook medewerkers van Verder (oneven weken) en de gemeente Putten (even weken) zijn op woensdagmorgen aanwezig voor hulp en advies bij financiële vragen en problemen.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Putten voor Elkaar maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door dezelfde vrijwilligers persoonlijk thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek 0341-740051.

Spelletjesmiddag
Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er in Stroud een gezellige spelletjesmiddag. Iedereen is hier van harte welkom. Opgeven bij Putten voor Elkaar 0341-740051.