​Stille tocht om razzia Putten te herdenken

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat 659 mannen uit Putten weggevoerd zijn na de razzia van Putten. Slecht 48 mannen keerden terug.

Om deze geschiedenis te herdenken, reflecterend naar de dag van vandaag, houdt de Stichting Samen Verder Putten een stille tocht op dinsdag 1 oktober

De tocht voert de belangstellenden van de Oude Kerk in het centrum naar het station van Putten. Daar werden de mannen op transport gesteld naar Kamp Amersfoort en verder naar Neuengamme in Duitsland. Dit is dezelfde gang die de weggevoerden hebben gemaakt.

De tocht zal ongeveer 40 minuten in beslag nemen. Bij het station van Putten zullen er verschillende sprekers zijn. Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor Fontanus verzorgt de begeleiding. Voor degene die wat moeilijker terug kunnen lopen naar het centrum van Putten zal er vervoer aanwezig zijn. De bestuursleden van de Stichting Samen Verder Putten hoopt dat velen deze tocht mee willen lopen.
Na afloop is er een open discussieforum in Zalencentrum De Aker met als thema ‘De toekomst van de razziageschiedenis’. Ook hier is iedereen van harte welkom.

Programma
Verzamelen op dinsdag 1 oktober vanaf 18.00 uur in de Oude Kerk, centrum Putten (er is voldoende parkeergelegenheid op het Kerkplein en achter het gemeentehuis). Aanvang van de tocht is om 18.30 uur en de aankomst op het station van Putten zal rond 19.15 uur zijn. Er is tijd gereserveerd voor de sprekers tussen 19.15 uur en 19.30 uur, waarna de aanwezigen zich richting het centrum van Putten zullen begeven.

De aanvang van het open discussieforum ‘de toekomst van de razziageschiedenis’ in Zalencentrum de Aker aan het Fontanusplein 2 zal om 20.30 uur zijn.