​‘Putten uit de bron’ zoekt drie presentatoren en een technicus

Door: Joyce Kruizenga-Elskamp - Een duidelijke stem? Kennis van religieuze muziek? Handig met computers en een beetje creatief? Dan is een eigen radioprogramma ‘Putten uit de bron’ bij lokale omroep Veluwe FM misschien wel iets!

Dit zeer goed beluisterde programma bestaat al bijna veertig jaar, met duizenden luisteraars tot ver buiten onze grenzen, zoals Canada, Denemarken of Portugal

Het zou jammer zijn als Veluwe FM vanwege het vertrek van twee collega’s, gedwongen wordt om met dit populaire programma te stoppen. Daarom zijn Jannie Vermeulen (15 jaar actief) en Willemijn Schijff (13 jaar actief) op zoek naar drie nieuwe collega’s die zich samen met hen gaan bezighouden met het samenstellen van dit twee uur durende programma.

Jannie: “Het interkerkelijk programma ‘Putten uit de bron’ is vooral licht, vrolijk, bemoedigend en positief. Wij hebben ook veel luisteraars zonder achterliggende kerk. Wij laten verschillende muzieksoorten horen, zoals koren, psalmen, maar ook gospel. Per uitzending van twee uur, gaat het om ongeveer vijfentwintig liederen.” Willemijn vult aan: “Soms kiezen wij een thema, zoals lente. Dan begin ik met vertellen, dat bijvoorbeeld de natuur zo mooi is en kies dan een bijpassend danklied uit. Jannie en ik hebben dozen vol met cd’s waar we uit kunnen kiezen. Maar iemand die een beetje handig is met computers, kan liederen zo opzoeken op YouTube of Spotify en downloaden op een stickje. En met vier collega’s gaat het maar om één keer per maand.”

Als de tekst is geschreven en de muziek geselecteerd, dan bespreken de presentatoren studioruimte bij Veluwe FM voor de opnamen. Daar is dus ook een extra technicus voor nodig, die van beide onderdelen één geheel weet te maken. Dit proces, wat eventueel ook ’s avonds kan gebeuren, duurt ongeveer twee tot drie uurtjes per week. Wie een beetje technisch is en het leuk vindt om hier een bijdrage aan te leveren kan zich gewoon aanmelden.

Naast eigen tekst, is er ook altijd ruimte voor verzoeknummers, die online aangevraagd kunnen worden via [email protected]. Daarbij gaat het vaak om verjaardagen, troost of bemoediging. Jannie: “Eigenlijk is het net een muzikale fruitmand.”

Wie, na het lezen van deze oproep, denkt: dit is echt wat voor mij, aarzel dan niet en stuur een berichtje naar: [email protected] Willemijn: “Vrijwilligers die interesse hebben worden trouwens niet in het diepe gegooid, hoor. Wij begeleiden ze en ze lopen eerst een paar keer met ons mee.”

‘Putten uit de bron’ is elke zondag van 12.00 uur tot 14.00 uur te beluisteren bij Veluwe FM.

Wie worden de nieuwe collega’s van Willemijn (links) en Jannie? Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp