Het Solse Gat

Ingezonden foto door Hans Hoorman - "Het legendarische Solse Gat in de Sprielder- en Speulderbossen nabij buurtschap Drie bevindt zich binnen de gemeentegrens van Putten. Eeuwen lang werd hier leem uitgegraven", schrijft Hoorman.

"Op de moerassige diepte ontwikkelde zich een bijzondere groei van planten met onder andere de slanke sleutelbloem, bosanemoon, het waterdrieblad en ook amfibieën zoals watersalamanders, padden en kikkers"

"De dierlijke bewoners van het bos vinden hier tevens een welkome drinkplaats met name in de late namiddag en de nachtelijke uren. Om het verdrogen en verzanden van het beroemde unieke Solse Gat te voorkomen heeft Staatsbosbeheer 22 jaar geleden het nodige werk uitgevoerd", aldus Hans Hoorman. "Volgens de legende stond hier ooit een klooster dat door liederlijk gedrag der monniken in de aarde is weggezonken... Het is maar een legende."

Het Solse Gat. Foto: Hans Hoorman

Deel ook uw foto met lezers van Puttense Zaken
Ook een mooie, leuke of bijzondere foto gemaakt? Tijdens een wandeling of van een activiteit van de kinderen? Een leuke foto gemaakt in de vakantie? Komt er een bijzondere vogel in de tuin? Of zet de buurman, die altijd voor iedereen klaarstaat, eens in het zonnetje.

Maak een foto van minimaal 1 MB en lever het met een kort tekstje aan via onze website www.puttensezaken.nl. Klik op ‘Iets te melden?’ en upload de foto. De redactie bekijkt de inzending, kiest de mooiste, origineelste en meest bijzondere foto's uit voor plaatsing op de website en zet deze zo snel mogelijk online. Uiteraard is het ook mogelijk om de foto te mailen naar de redactie. Het emailaders hiervoor is [email protected].