Haringparty Putten biedt het college Hollandse Nieuwe aan

​Op de dag dat de Hollandse Nieuwe Haring weer verkocht mag worden kwam een afvaardiging van Haringparty Putten naar het gemeentehuis om de eerste haring aan het college van burgemeester en wethouders te laten proeven.

Het college genoot zichtbaar van de typisch Hollandes lekkernij

Henk van Emous, de voormalige eigenaar van De Huifkar, kwam samen met zijn opvolger Derk Voormolen naar het gemeentehuis. Ze hadden het Puttense Haringvaatje bij zich en natuurlijk een schaal vol haring. Langzaam druppelden de wethouders Ewoud 't Jong, Jim van den Hoorn en Sander van Nieuwenhuizen en burgemeester Lambooij binnen om zich te laten trakteren op de Hollandse Nieuwe. “Hij is heerlijk zacht en mals”, vond de burgemeester en nam nog een tweede van de goed gevulde schaal met haring. Ook de wethouders hapten graag nog een tweede harinkje.

Haringparty Putten
Op donderdag 27 juni houden Moore MKW, Visgilde Foppen, Partycentrum De Huifkar, Van den Broek Advies en De Lange & Kortland Notarissen van 17.00 uur tot 20.00 uur de jaarlijkse Haringparty in Putten. “Een perfecte gelegenheid om de start van het nieuwe haringseizoen te vieren”, aldus Van Emous.

Netwerken
Tijdens de haringparty kunnen de aanwezigen genieten van een borrel met de eerste verse haring én elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en bijpraten met andere ondernemers uit de regio. Het evenement vindt plaats bij Partycentrum De Huifkar aan de Kerkstraat 67.

Maatschappelijk doel
Dit jaar gaat de opbrengst van de haringparty naar twee lokale goede doelen en wel de Stichting HEST (Hulpgroep Ernstig zieken en Stervenden Thuis) en Alzheimer Trefpunt Putten. Onder leiding van veilingmeester Henk Lubbersen wordt het Puttense Haringvaatje, aangeboden door Visgilde Foppen, samen met een selectie van andere leuke items geveild.

Entreekaarten
De kaarten kosten 30 euro (inclusief haring en twee drankjes) en zijn verkrijgbaar bij de organisatoren. Meer weten? Alle informatie is te vinden via de website www.haringpartyputten.nl.
   
  
De collegeleden genieten zichtbaar van de Hollandse lekkernij. Wethouder Bertus Cornelissen was niet aanwezig bij het haringhappen. Foto's: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer