Feestelijk moment op de bouwplaats aan de Bilderdijkstraat

​De bouwwerkzaamheden aan de Bilderdijkstraat zijn van start gegaan en de gemeente Putten wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom was er vanmorgen een feestelijk moment op de bouwplaats aan de Bilderdijkstraat.

Op de bouwplaats verrijzen veertig woningen voor diverse doelgroepen.

Zo worden er acht sociale koopappartementen, vierentwintig sociale huurwoningen en acht twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Naar verwachting zal de sleuteloverdracht van de sociale huurwoningen in maart 2025 plaatsvinden. De koopappartementen worden in het voorjaar opgeleverd en de twee-onder-een-kapwoningen zullen waarschijnlijk in september 2025 bewoond kunnen worden.

Wethouder Cornelissen: “Het is mooi om te zien dat er al druk wordt gebouwd. Dit project is in 2020 al gestart. Voor die tijd waren er ook al plannen met dit gebied. Het duurt altijd even voordat zo’n wijk vorm krijgt. We hebben natuurlijk met elkaar kunnen zien dat de school al is gerealiseerd. Een aanwinst voor de wijk. Dat geldt ook voor deze ontwikkeling. Door deze nieuwe woningen ontstaat er een andere dynamiek en het zal zorgen voor een verschuiving op de woningmarkt. Omdat mensen hun huidige woning achterlaten voor een volgende bewoner.”

Peter Lanting heeft zich beziggehouden met de ontwikkeling van het gebied namens Woningstichting Putten. “Het is altijd feest als we weer betaalbare woningen kunnen toevoegen in Putten. Deze ontwikkeling was bijzonder, omdat meerdere partijen, zoals de provincie, de gemeente, ontwikkelaars en de woningstichting de handen ineen hebben geslagen. Het verdere werk is nu aan de bouwers. Ik wens iedereen een voorspoedige en veilige bouw toe.”

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil was ook bij het feestelijke moment aanwezig. Hij gaf aan: “Gaaf om te zien dat een plek midden in een woonwijk weer tot bloei komt. Iets doen aan de ontwikkeling van bestaande wijken is belangrijk, maar ook ingewikkeld. En dat wil de provincie ook graag ondersteunen. Het zorgt ervoor dat de wijk weer helemaal opknapt. Je hebt er een beetje lef voor nodig om in te stappen op een plek die een beetje in verval is. En hier is lef getoond. Putten kan hier ongelooflijk trots op zijn.”

Ernst Prosman van De Bunte Vastgoed legt uit: “Wij zijn verantwoordelijk voor de bouw van acht sociale koopwoningen. Onze doelgroep zijn de starters op de woningmarkt. De bewoners gaan profiteren van energie neutrale woningen dus met lage energielasten. De buitenruimte krijgt mooi plantsoorten die goed zijn voor de biodiversiteit. Bewoners krijgen ook een workshop door een tuin- en landschapsarchitect om te waarborgen dat de bewoners weten waarom iets bedacht is en dat ze het in stand kunnen houden. Mooi dat we onze plannen hier kunnen verwezenlijken. Maar na het verwezenlijken van deze woningen zijn we nog niet klaar in Putten. We hebben het voormalige pand van de Aldi opgekocht om ook van dat stukje Putten iets moois te maken.”
 
Jasper Aalten van Aannemersbedrijf G.G. Aalten uit Putten vertelt: “Wij mogen de twee-onder-een-kapwoningen gaan realiseren. Het is een mooi project. Als je ziet wat er gerealiseerd gaat worden het komende jaar wordt deze grond efficiënt en goed gebruikt. Het is ook mooi voor de buurt. Wij gaan traditioneel bouwen. Dat klinkt niet duurzaam, maar is het wel. De timmerman kom ’s morgens fluitend om kwart voor zeven op zijn fiets aan, want hij komt uit Putten. De metselaar gebruikt de betonmolen daar en neemt alleen zijn troffel mee. Hij komt ook uit Putten en gaat heerlijk aan het metselen. Onze onderaannemers, zoals installateurs, tegelzetters en stukadoors proberen we zoveel mogelijk hier uit de buurt te realiseren. Er zit heel veel kwaliteit in Putten en omgeving. Daarom is het een duurzaam geheel met weinig uitstoot. Ik hoop op een voorspoedige bouw en spreek de wens uit dat er iets moois gerealiseerd wordt.”