​“De (klein)kinderen dachten echt dat wij naar de zon zouden vliegen”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Sinds 2013 zit aan de Dorpsstraat 31 een leuke sieraden- en accessoire winkel: Nivoos. Nicolette runt deze samen met dochter Tessa en natuurlijk collega Monique.

Tijd voor vrije tijd… “De (klein)kinderen dachten echt dat wij naar de zon zouden vliegen”

Nicolette: “Ik had een baan in de automatisering, maar wilde toentertijd wat anders. Een vriendin had ruimte over in Leusden en daar ben ik sieraden gaan verkopen. Iets wat ik daarvoor trouwens ook al deed via thuisparty’s.”

Dochter Tessa stopte met haar paardenopleiding, maar had ook een opleiding gedaan tot nagelstyliste. “Zo zijn we samen in Leusden begonnen. Door veel leegstand gingen wij op zoek naar een pand dichter bij huis en dat werd Putten. Echt een stuk dichterbij, omdat wij allebei in Ermelo wonen.”

Die winkel werd steeds meer uitgebreid. Er kwamen naast sieraden ook tassen en schoenen bij. Om de uitstraling nog aantrekkelijker te maken kochten ze ook kleding van merken die nog niet in Putten te vinden waren. Nicolette: “Toch moet je altijd scherp blijven en je continu afvragen: Wat doet de markt? Hoe kunnen wij concurreren met online? Wat past goed in Putten? Hier komen vaak toeristen die verbaasd zijn, dat ze überhaupt aangesproken worden. Dat doen ze in de grote steden niet meer, of alleen in het Engels.”

Tessa is inmiddels moeder van twee jonge kinderen. Paardrijden zit er voorlopig niet meer in. “Maar dat komt later wel weer. Nu ben ik al blij als ik een keertje samen met vriendinnen plus kinderen kan afspreken voor een kop koffie. Ook run ik nog een baby- en kidswebshop en maak online reclamefilmpjes (UGC) voor grote bedrijven.”

Binnenkort gaat ze samen met haar moeder en de kinderen op vakantie; “Als het maar richting de zon is! Maar blijkbaar heb ik dat zo vaak tegen de kinderen gezegd, dat ze dachten dat wij echt naar de zon zouden vliegen!”

Nicolette is echt een familiemens en is daar lekker druk mee. Ze komt uit een gezin met vier kinderen en heeft er zelf ook vier, dus er is altijd wel ergens iets te regelen, te vieren of te doen. Ook past ze als oma graag op haar kleinkinderen. “Niks vast, hoor. Maar als het kan en lukt dan doe ik het graag!” Verder kan ze enorm genieten van buiten zijn. “En dan bijvoorbeeld even lekker in de tuin onkruid trekken en helemaal nergens aan hoeven denken. Heerlijk!”

Foto: Nicolette past graag op de kinderen van haar dochter Tessa. Foto: Eigen foto