Activiteiten Putten voor Elkaar

Putten voor Elkaar zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Agenda Putten voor Elkaar

Digitaal spreekuur
Voor iedereen die wat hulp kan gebruiken met de laptop, tablet of telefoon starten de Bibliotheek en Putten voor Elkaar met een gratis digitaal inloopspreekuur in Stroud. Inwoners kunnen de digitale apparaten waar vragen over zijn meenemen zodat de vrijwilligers ter plaatse de vragen kunnen beantwoorden. Het spreekuur is de eerste en derde dinsdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op dinsdag 18 juni is het eerstvolgende spreekuur.

Volwassenenfonds
De gemeente Putten is aangehaakt bij het Volwassenenfonds. En dat betekent dat mensen die geen geld hebben voor sport of een culturele hobby hier toch aan mee kunnen doen met de steun van het Volwassenenfonds. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en de deelnemer gaat aan de slag met een activiteit naar keuze. Meer informatie? Check www.volwassenenfonds.nl en ontdek wie hiervoor in aanmerking komt of bel Tanja van Driel van Putten voor Elkaar 0341-740051.

Fietsgroep
Voor wie van fietsen houdt en dit graag met anderen doet is er nog ruimte in de groep op de dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Deelnemers moeten fit genoeg zijn om twee keer een uur te fietsen. Halverwege wordt er gestopt voor een kopje thee of koffie. De fietsclub neemt geen vakantie en fietst gezellig door in de zomer. Voor informatie bel met Putten voor Elkaar 0341-740051.

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café. Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Wanneer belangstellende er zeker van willen zijn dat ze niet hoeven te wachten maak dan een afspraak door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en vraag om een afspraak met het Financieel Café Putten. Ook medewerkers van Verder (oneven weken) en de gemeente Putten (even weken) zijn op woensdagmorgen aanwezig voor hulp en advies bij financiële vragen en problemen.

Aanmelden buurtinitiatief
Een goed idee voor de buurt? Of wordt er iets georganiseerd zodat buren elkaar beter leren kennen? Meld dit idee dan aan en maak kans op een tegemoetkoming van 75 euro vanuit de gemeente voor het realiseren ervan! Meer weten en aanvragen? Bel met Gijsbert Willem Evers 0341-740051 of email naar [email protected].

Actief, ontspan en ontmoet avond voor 40 tot 65 jarigen op 10 juni
Op 10 juni is er weer ‘actief, ontspan en ontmoet’ avond. De avond begint om 19.00 uur, voor liefhebbers, met een wandeling van maximaal dertig minuten. Daarna is er ruimte om samen wat te drinken in de foyer van Stroud en is er mogelijkheid om een spel te spelen en te kletsen met elkaar. Lukt het wandelen niet, kom dan binnen om 19.30 uur voor een drankje en ontmoeting. Deze activiteit is, elke maandagavond, voor mensen tussen de 40 en 65 jaar. Mensen die jonger of ouder zijn of niet kunnen op maandagavond, mar wel interesse hebben kunnen een mailtje sturen naar [email protected]. Dan wordt er contact opgenomen om samen te kijken wat er mogelijk is. Voor deze activiteit wordt er verzameld bij Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten.  Aanmelden of meer informatie kan via telefoonnummer 0341-740051, stuur een mail naar [email protected] of kijk op de website www.puttenvoorelkaar.nl.

Wegwijs in Welzijn
Vragen over ontmoeting, activiteiten of de diensten van Putten voor Elkaar? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen je de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Putten voor Elkaar en is telefonisch te bereiken via 0341-740051 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer men dat sowieso prettiger vindt, is het ook mogelijk om een vraag te stellen via de website van Putten voor Elkaar. Vul dan het contactformulier op de website in.

Geheugensteunpunt
Vrijdag 14 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur Geheugensteunpunt 't Laakhuisje aan De Laak 2b.
Dinsdag 18 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur Geheugensteunpunt, locatie het inloophuis 't Hart van Putten aan de Molenweg 2a.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, die niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Ook kunnen ze helpen bij problemen met computers of telefoons. Voldoet de klus aan deze voorwaarden? Op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.00 uur kan er dan contact opgenomen worden met de receptie van Putten voor Elkaar via telefoonnummer 0341-740051. Een klus kost 5,00 euro per keer en de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact opgenomen worden voor een afspraak.

Biljarten
Op dinsdag- en woensdagmiddag is er van 13.00 uur tot 17.00 uur biljarten in de biljartruimte in Stroud. Om 15.00 uur wordt er koffie/thee gedronken. Nieuwe leden zijn welkom. Informatie en aanmelden bij Putten voor Elkaar 0341-740051.51.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Putten voor Elkaar maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door dezelfde vrijwilligers persoonlijk thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek 0341-740051.