Activiteiten Putten voor Elkaar

Putten voor Elkaar zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Agenda Putten voor Elkaar

'Actief, ontspan en ontmoet' avond voor 40 tot 65 jarigen op 24 juni
Op 24 juni is er weer een ‘actief, ontspan en ontmoet’ avond. De avond begint om 19:00 uur voor wie wil met een wandeling van maximaal 30 minuten. Daarna is er ruimte om samen wat te drinken in de foyer van Stroud en is er mogelijkheid om een spel te spelen en te kletsen met elkaar. Lukt het wandelen niet, kom dan binnen om 19.30 uur voor een drankje en ontmoeting. Deze activiteit is, elke maandagavond, voor mensen tussen de 40 en 65 jaar. Mensen die jonger of ouder zijn of niet kunnen op maandagavond, mar wel interesse hebben kunnen een mailtje sturen naar [email protected]. Dan wordt er contact opgenomen om samen te kijken wat er mogelijk is. Voor deze activiteit wordt er verzameld bij Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten.  Aanmelden of meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 0341-740051, stuur een mail naar [email protected] of kijk op de website www.puttenvoorelkaar.nl.

Geheugensteunpunt Putten
Voor mensen die te maken hebben met geheugenklachten of beginnende dementie of voor mensen die mantelzorger zijn is er het Geheugensteunpunt voor ontmoeting, advies en ondersteuning. Hier is ruimte voor het stellen van alle vragen. Belangstellenden zijn elke vrijdagochtend welkom van 10.00 uur tot 12.00 uur bij het Laakhuisje aan de Laak 2b in Putten. En elke dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de even weken bij Inloophuis 't Hart van Putten aan de Molenweg 2A. Neem voor meer informatie contact op met Putten voor elkaar via info@puttenvoorelkaar of bel met 0341-740051.

Scootmobielclub zoekt nieuwe leden
De scootmobielclub maakt elke week, bij mooi weer, een tocht op de scootmobiel door de omgeving van Putten. De club verzamelt elke woensdag om 13.30 uur voor de ingang van Stroud. Er is op het moment ruimte voor nieuwe leden. Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Bertha 06-53808761.

Volwassenenfonds
De gemeente Putten is aangehaakt bij het Volwassenenfonds. En dat betekent dat mensen die geen geld hebben voor sport of een culturele hobby hier toch aan mee kunnen doen met de steun van het Volwassenenfonds. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en de deelnemer gaat aan de slag met een activiteit naar keuze. Meer informatie? Check www.volwassenenfonds.nl en ontdek wie hiervoor in aanmerking komt of bel Tanja van Driel van Putten voor Elkaar 0341-740051.

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café. Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Wanneer belangstellende er zeker van willen zijn dat ze niet hoeven te wachten maak dan een afspraak door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en vraag om een afspraak met het Financieel Café Putten. Ook medewerkers van Verder (oneven weken) en de gemeente Putten (even weken) zijn op woensdagmorgen aanwezig voor hulp en advies bij financiële vragen en problemen.

Dam- en Schaakontmoetingen
Elke vrijdagmiddag is er van 14.00 uur tot 16.00 uur dammen en schaken in Stroud. Naast dat dit geweldige bordspelen zijn, zorgt het ook nog eens voor een fitter brein! Ook mensen zonder ervaring met dammen of schaken zijn harte welkom want er wordt ook les gegeven. Er zijn geen kosten aan verbonden en een kopje koffie of thee is inbegrepen. 

Jeu de boules
Op woensdag en op vrijdag van 14,00 uur tot 16,00 uur verzamelt de Jeu de Boules club voor een gezellig en spannend spel. Lekker buiten bezig met een leuke club mensen. Om 15.00 uur wordt er, tussen twee speelrondes in, koffie of thee gedronken. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden bel Putten voor Elkaar 0341-740051.

Samen creatief
Elke dinsdagmiddag komt een creatieve groep samen bij Putten voor Elkaar. Deze groep is er voor iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn en anderen te ontmoeten. Deelnemers nemen hun eigen creatieve werk mee. Er wordt geen les gegeven. Samen creatief is op dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in de foyer van Stroud. Meer informatie en aanmelden bij Putten voor Elkaar 0341-740051.

Biljarten
Op dinsdag en woensdagmiddag is er van 13.00 uur tot 17.00 uur biljarten in de biljartruimte in Stroud. Om 15.00 uur wordt er koffie of thee gedronken. Nieuwe leden zijn welkom. Informatie en aanmelden bij Putten voor Elkaar 0341-740051.

Spelletjesmiddag
Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er in Stroud een gezellige spelletjesmiddag. Iedereen is hier van harte welkom. Opgeven bij Putten voor Elkaar 0341-740051.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, die niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Ook kunnen ze helpen bij problemen met computers of telefoons. Voldoet de klus aan deze voorwaarden? Op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.00 uur kan er dan contact opgenomen worden met de receptie van Putten voor Elkaar via telefoonnummer 0341-740051. Een klus kost 5,00 euro per keer en de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact opgenomen worden voor een afspraak.